Șoimul n-are voce, dar iubește muzica

Enescu-300x223 Aici la Piatra Șoimului suntem iubitori de muzică de calitate. Nu de puține ori bucătarul nostru a fost surprins cu câte un „Figaroooooo” pe buze în timp ce flamba un desert minune sau, și mai concludent, cu câte un „O sole mioooooo” – mai ales când soarele chiar nu-ți dă pace, chiar și aici, în blânda climă primăvăratică din Sinaia.

De aceea, ori de câte ori aflăm despre o oportunitate de a ne potoli setea de muzică frumoasă, nu ezităm să o împărtășim și cu voi, oaspeții noștri de ieri, de azi sau de mâine. Și trebuie să recunoașteți că nu puține au fost serile minunate petrecute alături de invitați speciali în Kuib-ul vostru drag.

O nouă oportunitate este chiar astăzi – a doua zi a Concursului Internațional de Vioară „Remember Enescu” – cea mai importantă competiție internațională din România adresată violoniștilor și, în același timp, o fermecătoare modalitate de a perpetua faima și numele compozitorului care a marcat prin prezența sa istoria orașului nostru – George Enescu.

afis-Remember-212x300

Concursul se derulează pe durata a 5 zile, până pe 23 mai, și se desfășoară la casa memorială George Enescu din Sinaia, gala urmând a fi găzduiă în spațiul somptuos al Castelului Peleș. Pe lângă competitorii români, în concurs sunt înscriși și concurenți din Statele Unite, Austria și Republica Moldova, care așteaptă cu nerăbdare să-și încerce virtuozitatea în fața publicului și a membrilor juriului.

Ne bucurăm mult să vă invităm pe această cale pe toți cei care ați împărtășit cu noi momente muzicale frumoase să petreceți una – sau de ce nu, mai multe seri – în compania muzicii inconfundabile a lui Enescu, împreună cu concurenții, organizatorii – Fundația Culturală Remember Enescu – și sponsorii concursului, printre care avem onoarea de a ne număra și noi.

Accesul la manifestările concursului este gratuit. Vă așteptăm!