Un principe în vizită la Piatra Șoimului

Ca membri mândri ai comunității orașului Sinaia, noi la Piatra Șoimului nu suntem străini de ideea de sânge albastru. La urma urmei, prezența regilor români se poate simți la aproape fiecare pas în oraș, iar șoimul e o vietate nobilă, a cărei imagine am adoptat-o cu mândrie încă de la început.

Cu toate acestea însă, e lucru mai de seamă când un membru în persoană al unei familii regale îți trece pragul. Și mai ales când acesta face parte din familia regală a României, căreia Sinaia îi datorează cea mai bună parte a blazonului său ca oraș și comunitate.

Principele-Nicolae-la-Piatra-Soimului

Cartea-Opaspetilor-Coperta-300x208 E un sentiment special, pe care am avut privilegiul de a-l trăi și noi, în timpul popasului făcut de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, la Restaurantul Kuib. Nu v-am povestit mai curând despre asta pentru că am fost cu totul fascinați de concursul internațional de vioară „Remember Enescu”, despre care v-am povestit săptămâna trecută. Principele Nicolae a găsit în Kuib una dintre oazele de răcoare și ospitalitate de pe parcursul celor 1.000 de kilometri parcurși pe bicicletă ca parte a unei campanii pentru promovarea lecturii organizată de Asociația Curtea Veche. În cadrul campaniei numită „Cărțile copilăriei pe bicicletă”, Principele a tras un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă copii cu vârste între 8 și 14 ani din România – în special dificultăți de înțelegere a textelor la citire și analfabetismul.

În timpul scurtului popas făcut în Kuib, Principele Nicolae ne-a făcut onoarea de a-și pune semnătura în Cartea de Oaspeți a Complexului Piatra Șoimului. Simpatia pe care ne-o acordă astfel Alteța Sa ne motivează și mai mult să rămânem, oaspeții noștri dragi, oaza voastră de confort și relaxare din inima Bucegilor.