Etichetă Ecologică

Eticheta ecologică a Uniunii Europene (Floarea Europeană) a fost creată de Comisia Europeană în 1992 pentru a ajuta consumatorii să identifice produsele și serviciile verzi care nu afectează mediul. Alimentele și produsele medicale nu intră în această categorie. Scopul acestei scheme facultative este de a încuraja afacerile să promoveze bunuri și servicii cu un impact redus asupra mediului și de a simplifica recunoașterea acestora de către consumatorii europeni.

Floarea Europeană se poate găsește în toată Europa și face parte dintr-o strategie mai largă, orientată către promovarea consumului și producției raționale pentru o dezvoltare durabilă.

Pentru obţinerea etichetei ecologice agenţii economici trebuie să parcurgă următoarele etape:

  • solicitarea etichetei ecologice la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor care reprezintă autoritatea competentă.
  • realizarea încercărilor pe produse de către institutele specializate recomandate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi/sau de către alte institute care deţin laboratoare acreditate.
  • evaluarea performanţelor produsului de către autoritatea competentă (Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor) care colaborează cu Comisia Naţională pentru Acordarea Etichetei Ecologice în luarea deciziilor privind acordarea etichetei ecologice şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în vederea evaluării gradului de eficienţă cu care eticheta ecologică răspunde nevoilor de informare a comsumatorilor.
  • solicitările pentru acordarea etichetei ecologice sunt supuse plăţii unui tarif între 300 şi 1300 de euro, care nu include costurile pentru testarea sau verificarea produselor în procesul de evaluare a performanţelor acestora (suportate de către solicitanţii etichetei ecologice).
  • acordarea etichetei ecologice de către Comisia Naţională pentru Acordarea Etichetei Ecologice, pe categoria de produse în care se încadrează.

Pentru că drumul nostru este strâns legat de armonia cu natura, am ales să practicăm un altfel de turism, mai responsabil, care să aducă un plus și comunității pe termen lung.  Astfel am devenit primul hotel de pe Valea Prahovei care este certificat ecologic cu Floarea Europeană. Am primit această distincție pentru:

  • reducerea consumului de apă și energie;
  • colectarea selectivă a deșeurilor;
  • participarea voluntară la acțiuni de ecologizare.

Atunci când am decis să creăm colțul de poveste într-un cadru feeric, ne-am luat angajamentul de a proteja și respecta natura. Pentru acest lucru continuăm să ne implicăm în activitățile de protejare a mediului din orașul Sinaia și păstrăm standardele ridicate ale serviciilor noastre verzi.

În Complex Piatra Șoimului (hotel, restaurant, terasă și parc) nu sunt acceptate animalele de companie. Vă mulțumim frumos pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag.

Contact

Date de contact

Adresă: Str. Gârbovei Nr. 10C, Sinaia, Prahova
Telefon Recepție Piatra Șoimului: +40 244 310 302 / +40 732 127 737
Telefon Restaurant KUIB : +40 0735 189 107
Fax: +40 244 310 301
www.piatrasoimului.ro
office@piatrasoimului.ro

Date juridice

Piatra Șoimului și Kuib reprezintă mărci aparținând S.C. Mondo Tudor Intermed S.R.L.
Cod Unic de Înregistrare: RO11858485
Număr de Înmatriculare: J29/427/2009
Cont Bancar: RO28BRDE300SV19679623000
Banca: BRD Sinaia