Șoimul încuviințează – A venit iarna!

Încuviințează Șoimul, pentru că fie că-i place fie că nu, iarna a venit și i-a dat binețe, cum bine se și aștepta el să se întâmple odată și odată anul acesta. Iar binețea a fost dată răspicat și de dimineață, nu așa, de după colț, cu jumate de gură, sau la ceas de seară, cum a mai făcut Iarna de vreo câteva ori până acum.

Confruntat cu inevitabilul, Șoimul n-a mai avut ce face și a primit-o la Piatra Șoimului. Păi dacă s-a urcat ea neoprită pe acoperișul Peleșului, cum ar fi fost să-i pună Șoimul interdicție?

Ba chiar s-a și bucurat pentru sosirea ei un pic, chit că asta poate însemna și vreun reumatism sau guturai, pe ici sau pe colo, pentru oaspeții lui dragi. Ceaiurile calde însă se pregătesc în Kuib iar proviziile de vin roșu dulce aromat, numai bune de fiert, precum și cele de scorțișoară, sunt la cote maxime.

În plus de asta se gândește Șoimul că bucuria făcută celor mici și apropierea sezonului sărbătorilor, plus farmecul obișnuit al locului, vor face din șederea iernii la Sinaia și pe culmile Bucegilor o perioadă plăcută și veselă.

Pentru că doar s-a pregătit Șoimul de oaspeți, nu? Are cămările pline, Kuib-ul e gata să primească oaspeți în fiecare seară iar odăile sunt primenite și se anunță pline pe multă vreme de acum încolo.

În plus, Șoimul avea chibzuite de ceva vreme câteva oferte de nerefuzat pentru întreaga lună decembrie, începând cu cea de Ziua Națională a României – 1 Decembrie și continuând cu sărbătorirea Crăciunului și cu petrecerea Anului Nou. Dar parcă v-a povestit deja Șoimul despre ele, nu-i așa?

În afara de cele pregătite de noi la Piatra Șoimului, Sinaia are o mulțime de oferit în această perioadă. Aprinderea luminițelor de iarnă în oraș se află printre momentele noastre preferate, pe care n-ar trebui să le pierdeți nici voi.

Apoi – telegondola și telecabina vor fi la dispoziția oaspeților orașului, bineînțeles în condiții de vreme favorabilă. Nu mai vorbim de minunile Peleșului, ale Pelișorului, ale Cazinoului și ale celorlalte superbe repere arhitectonice ale orașului. Să mai menționăm domeniul schiabil?

Pai nu pare Iarna chiar așa rece și amenințătoare precum se anunța de dimineață, când șuiera din vânt a frig și ploaie. Iar aici, la poalele Bucegilor, Șoimul și oaspeții săi știu cum s-o întâmpine.

E binevenită!