Crăciunul în Kuib

Dragii noștri,

Sperăm că vă bucurați cu toții de sărbători liniștite și tihnite alături de cei dragi vouă. Nu ne-am putut abține să nu ne așezăm la butoane pentru câteva clipe pentru a împărtăși și cu voi un strop din magia care a învăluit anul acesta Crăciunul petrecut la munte, în tihna Kuib-ului și în liniștea întreruptă sporadic de chiotele de bucurie ale copiilor cazați în Complexul Piatra Șoimului.

Toată distracția a început bineînțeles în noaptea de Ajun, o dată cu sosirea lui Moș Crăciun. Din desaga lui plină fiecare dintre copiii cuminți a primit câte un cadou. Rumeni în obraji, cu fețele luminate de bucurie și cu ochii sticlindu-le de încântare, ei i-au spus Moșului poezii și i-au cântat colinde și cântecele în timp ce-și stăpâneau cu greu nerăbdarea în așteptarea cadourilor.

 

Nici părinții nu au fost uitați, aceștia reunindu-se cu toții, cu cei mici alături, lângă focul de tabără ce a ars vesel toată seara, încălzindu-le obrajii alături de micile tratații cu care noi, în calitate de gazde mândre, i-am ispitit 🙂

 

Și uite așa, pe nesimțite, un alt Moș, Moș Ene de data aceasta, a început să le dea ușor ușor târcoale. S-au luptat ei cât s-au luptat cu moșneagul însă, ca de fiecare dată, n-au avut sorți de izbândă și tiptil-tiptil, toți oaspeții s-au retras cu pleoapele grele de somn spre camerele primitoare și bine încălzite unde s-au scufundat în puful pernelor și al pilotelor și au pășit rapid în tărâmul viselor. Noaptea a trecut repede și zorii zilei de Crăciun le-au bătut vesele în ferestre. 🙂

Între timp, în restaurant pregătirile erau în toi. Preparatele tradiționale erau așezate cu grijă și atenție la detalii pe mesele pregătite și întărite special să le susțină și să nu se prăbușească sub povara lor. Căsuța tradițională de turtă dulce a făcut deliciul celor mici și a atras toate privirile, niciun mesean neputând sta departe de ea.

 

Și uite așa, din zori și până-n seară, oaspeții noștri, familii și prieteni, copii și părinți, bunicuțe și bunici au petrecut veseli și fără grji:) Dar petrecerea abia a început, multe zile libere relaxante și plină de distracție ne așteaptă în continuare.

Transmitem cu drag de aici din Complex Piatra Șoimului și Restaurant Kuib și vă ținem la curent în continuare cu mersul lucrurilor.