Muzica Lumii sosește la Sinaia în Festivalul Internațional Enescu

A trecut ceva timp de când Șoimul și-a aruncat ochiul ager peste peisajul muzical al orașului. Ocupat cu poezia iaurtului grecesc, mai să uite să vă amintească de grația cu care Sinaia se bucură în fiecare an, cam în această perioadă, de manifestările Festivalului Internațional Enescu și Muzica Lumii. Anul acesta festivalul a început pe 10 august și va continua să ne încânte sufletele mai bine de două săptămâni, până pe 26 august, când va lua sfârșit ediția cu numărul XVI.

Casinoul din Sinaia va fi gazda principală a seriei de evenimente din cadrul festivalului, alături de Primăria Sinaia și Centrul Național de Artă Tinerimea Română în calitate de organizatori.

Chiar astăzi, începând cu ora 19, în spațiul generos al Cazinoului, puteți asculta arii din opere și lieduri celebre, în timp ce mâine seară vă veți putea bucura de acordurile inconfundabile ale muzicii lui Chopin.

La festival participă Orchestra Română de Tineret şi Romanian Sinfonietta Orchestra, cu peste 150 de tineri muzicieni, împreună cu orchestre de tineret sosite din Spania și Franța pentru a face din Sinaia principalul punct de reper de pe harta muzicii clasice din România, până la finalul lunii august.

Șoimul salută eleganța manifestării și vă invită ca în timp ce consultați programul sau vă bucurați de muzică să îndreptați un gând frumos spre Complexul Piatra Șoimului și Restaurant Kuib, care, cu aceeași mândrie și loialitate din fiecare an, au onoarea de a se numără printre sponsorii parteneri.