Inima Reginei Maria revine la Sinaia

A aflat Șoimul că pe data de 3 noiembrie inima Reginei Maria, soția Regelui Ferdinand I al Romaniei, se va reîntoarce la Castelul Pelișor și va fi amplasată în Camera de Aur a acestuia, în cadrul unei ceremonii cu caracter privat. Începând din 1971, inima s-a aflat la Muzeul Național de Istorie din București.

În acest context, va putea fi vizitată la Pelișor expoziția “Inima Reginei: Ensemble of Broken Pieces”, în cadrul căreia va fi expusă o colectie de bijuterii concept, inspirate din viața Reginei Maria. Creațiile aparțin artiștilor Vika Tonu și Alexandru Nimurad. Organizatori ai expoziției sunt Galeria Galateca din București, Institutul Cultural Român și Primăria Orașului Sinaia.

 

Oaspeții Complexului Piatra Șoimului vor putea admira atât caseta exterioară, minuțios lucrată, în care se află depusă inima reginei, precum și colecția de bijuterii a celor doi artiști, începând cu data de 3 noiembrie 2015.

Îndrăznim să spunem că inima Reginei se alătură în simbolic inimilor cetățenilor orașului Sinaia de care va fi asfel mereu aproape.

Bine ați revenit, Maiestate.