Vara cu arome raw-vegane și dulceață de rubarbă

Ne place să credem că în ținuturile din jurul Bucegilor s-a dus un pic de veste despre dichisul cu care sunt ținute cămările Șoimului și priceperea cu care acesta își primește oaspeții. De două ori pe an, el petrece trei zile și trei nopți pe culmile Bucegilor, de unde se întoarce cu forțe proaspete și inspirație pentru noi și felurite bucate și bunătățuri pentru oaspeții săi dragi din Kuib.

Întors deunăzi dintr-un astfel de zbor, i-a șoptit la ureche chef-ului nostru Vali ceva secrete despre cum să pună laolaltă un meniu nou, cu mâncăruri pentru fiecare moment al zilei, preparate cu ingrediente delicioase și priceput selectate, vrednice de oaspeții aleși de la Piatra Șoimului.

N-a trecut mult timp și acesta s-a și pus pe treabă, iar în a doua zi de vară Kuib-ul a avut meniu nou – inspirat atât din tradițiile locului cât și din obiceiurile și viața pe alte meleaguri.

Loc de cinste în noul meniu au specialitățile raw-vegane – precum salata de avocado cu pepene galben, tortul raw de afine și vanilie, roșiile coapte pe pat de cous-cous, tocănița de ciuperci cu mămăligă verde sau gazpacho-ul de-a dreptul delicios.

Iar pentru amatorii de deserturi, Valentin are o versiune proprie a faimoasei dulcețe de rubarbă pregătită integral în cămările Kuib-ului, pe care vă îndemnăm din toată inima să o gustați.

Șoimul este ager și informat despre toate minunile gastronomiei, mai vechi și mai noi, dar și priceperea lui Valentin e pe măsură. Iată, în imagini, câteva din minunile care i-au ieșit din mâini în bucătăria de la Piatra Șoimului și care se regăsesc în noul meniu pe care vă invităm să îl răsfoiți AICI:

Summer-Menu1