“O pâine bine coaptă cântă atunci când se răceşte !” – Mihai Liţă

Mihai-300x199

Urmăritorilor de pe facebook, le-am promis mai demult că o să-l prezint, aşa cum se cuvine pe Mihai Liţă – Miki al nostru. Nu puteam scrie pe facebook din motive evidente, aşa că voi agăţa pe blog acest mini articol:

Maestru brutar la KUIB, Miki are un ritual la pâinii, numai de el ştiut. O fi aşa de important ? Păi da, pentru că atunci când coace pâinea transmite din emoţiile şi trăirile lui în fiecare bucăţică de pâine care ajunge în mâna oaspeţilor. Are o melodie preferată, pe care o fredonează mereu în colţul buzelor, ca pâinea ce se rumeneşte în cuptorul lui să fie o pâine a răsfaţului, a confortului şi a bunei dispoziţii. Tot Miki, este o persoană, după cum vedeţi în poză cu un zâmbet molipsitor de cald şi dulce. Nu l-am văzut niciodată supărat, iar dacă este, pentru că-i om, nu o arată. Este o plăcere să cobori în brutăria lui. Acel spaţiu emană, pe langă căldura specifică brutăriei, căldură sufletească. Vreţi să faceţi pâinea de la KUIB acasă? Iată reţeta: un strop de drojdie, un praf de făină, un vârf de cuţit de sare, două mâini dibace şi … mult suflet.
“Gustul acestei pâini îţi va aminti că aşa o pâine nu ai mai mâncat demult, şi sigur iţi vei aminti de cea făcută acasă. Vă aştept la KUIB!” Miki