Jazz, curse și artă plastică la Sinaia

Blog-CPS-1024x481

Chiar așa – jazz, curse și artă plastic. Iulie este o lună plină pentru sinăieni iar Șoimul vrea să vă țină la curent cu principalele evenimente ale urbei – doar știe că oaspeții și cititorii lui sunt iubitori de frumos și, de ce nu – de senzații tari.

Începem cu doza de adrenalină – pe 25 si 26 iulie puteți fi martorii uneia dintre cele mai frumoase curse de coastă din România – Campionatul Național de Viteză în Coastă – Dunlop 2015, Ediția a-VII-a, cunoscut pentru sinăieni și ca Trofeul Sinaia. Cu o lungime de 3,15 km concursul va aduce la startul singurului traseu stradal din România piloți cu talent de excepție, copiloți cu ochi ager și un maxim de 120 de mașini pregătite să dea tot pentru a trece primele linia de sosire. Iar după zilele de concurs, Șoimul va liniști spiritele în Kuib cu mâncăruri și băuturi alese.

Dacă însă planificați să veniți la Sinaia săptămâna aceasta, vă veți putea bucura de sunetele muzicii din cadrul EUROPAfest Summer Edition, care începe chiar mâine, pe 16 iulie, și durează până la sfârșitul lunii, pe 29 iulie. Primul concert are loc pe data de 18 la Castelul Peleș. Detalii despre artiștii care vor cânta în această perioadă se află pe afișul festivalului, pe care Șoimul îl publică conștiincios aici știind că îl veți citi cu plăcere.

Iar pentru cei îndrăgostiți de culoare pe pânză Sinaia are pregătită pînă pe data de 31 iulie expoziția de pictură „Lumina Întunericului. Vara”, cu lucrări ale pictorului Ervan Nicogosian realizate în perioada recentă, când artistul și-a pierdut întâi parțial, apoi total vederea. Lucrările sunt expuse în Sala Ferdinand a Galeriei de Artă din cadrul Casinoului din Sinaia.

După cum vedeți, dragilor, Sinaia nu se lasă toropită de arșița verii cu ușurință. Ca de obicei, Șoimul vă invită să-i treceți pragul și să-i povestiți cum a fost, ce v-a plăcut și de ce.