Sinaia Forever, o oază de cunoaștere și divertisment

 

Festivalul Sinaia Forever se apropie cu pași repezi, în acest an având loc între 2-4 septembrie. Este acea perioadă a anului în care cultura tronează asupra orașului Sinaia și ne invită pe toți să fim martori la spectacolul istoriei.

În 2016, festivalul are trei direcții foarte simple: Descoperă, Învață, Inspiră! Este drumul firesc al oricărui explorator cultural, parcursul de la descoperirea unor lucruri neștiute până acum, învățarea și practicarea unor activități interesante, dar și inspirarea tuturor prin creativitate.

Pe parcursul celor două zile vei avea ocazia să descoperi istoria orașului Sinaia, să iei parte la ateliere creative sau să afli mai multe despre meseria adevăraților eroi: reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei Române sau ai Salvamontului. Vineri, pe 2 septembrie, poți ajuta la salvarea unei vieți donând sânge între orele 8:00-14:00 la Centrul Mobil de Donare.

 

Când vine vorba de învățat, musai trebuie să începem cu meseriile mai puțin practicate în aceste zile. Astfel, vei putea învăța să transformi lemnul, sticla sau lutul pentru a da naștere unor obiecte decorative frumoase, cu condiția să fii atent la instrucțiunile maeștrilor. Pe lângă asta, vei putea lua lecții de dans de la adevărați profesioniști sau îți poți încerca norocul cățărându-te pe un panou de escaladă. Nu-ți face griji, vei fi asistat în permanență de o echipă de cățărători.

 

 

În ceea ce privește inspirația, Sinaia va fi luată cu asalt de actori, magicieni sau balerine, reprezentanții ideali ai creativității și frumuseții. Nu trebuie ratată nici expoziția de flori, am auzit că va fi una superbă!

 

Trecând la detaliile mai tehnice, trebuie să știi că parada de deschidere va avea loc vineri începând cu ora 18 și că accesul pe toată perioada festivalului este gratuit. Vor fi și restricții de circulație, așa că te invităm să arunci un ochi pe site-ul Primăriei Sinaia pentru a afla rutele închise sau restricționate parțial.

Așadar, Sinaia va fi și în 2016 o oază de cunoaștere și divertisment în același timp găzduind cea de-a 22-a ediție a festivalului Sinaia Forever. Vă așteptăm și pe voi pentru a lua parte la acest eveniment fără care acest oraș nu ar fi la fel.