Dragobete de Vis în KUIB Restaurant

 

Sărbătoarea de Dragobete este una specială aici, la Piatra Șoimului. Întâi de toate, faptul că este originară din România reprezintă un motiv de mândrie pentru noi – în fața atâtor sărbători comerciale ce sunt importate constant în România, este bine să ai și puțin spirit românesc. 🙂

Se zice că demult fetele și flăcăii, îmbrăcați în straie de sărbătoare, se întâlneau în fața bisericii și porneau prin păduri pentru a căuta flori de primăvară. Dacă în căutarea lor găseau și fragi înfloriți, erau adunați în buchete pentru a fi puși în lăutoarea fetelor. Pe dealurile satului se aprindeau focuri, în jurul cărora stăteau de vorbă fetele și băieții iar, la ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un flăcău. Dacă băiatul reușea să o ajungă din urmă pe aleasa lui și aceasta îl plăcea, cei doi se sărutau în văzul tuturor ca un semn al unei logodne de un an sau chiar mai mult – acest obicei era numit zburătorit.

 

De asemenea, sărbătoarea de Dragobete este la bază una a iubirii pure. Noi credem că trebuie să existe o zi pe an în care să îi arăți persoanei iubite cât de mult ții la ea. Nu spunem că nu o faci și în timpul anului, însă job-ul, stilul de viață sau îndatoririle casnice fac ca micile semne de apreciere să fie întârziate. Poți compensa pe 24 februarie printr-o surpriză romantică, suntem siguri că partenerul tău va aprecia gestul frumos.

Că tot veni vorba de surprize, ce poate fi mai potrivit ca o cină romantică în KUIB Restaurant? Te așteptăm cu cele mai bune preparate, gătite din ingrediente proaspete și locale. Dragobetele sunt prilejul perfect pentru a-i arăta persoanei iubite cât de mult ții la ea. Sună-ne la 0735 189 107 pentru o rezervare!