Despre Sinaia

Sinaia este una din cele mai importante stațiuni turistice și balneo-climaterice din România. Supranumită și Perla Carpaților datorită peisajelor superbe și condițiilor deosebite de petrecere a timpului liber și de tratament, Sinaia așteaptă vizitatori de toate vârstele în toate anotimpurile anului.

Așezare geografică

Situată pe Valea Prahovei, între munții Bucegi și munții Baiului, la o altitudine ce variază între 767 m și 1.055 m, Sinaia se află la doar 120 km de București, 40 km de Brașov și 68 km de Ploiești.
Puteți ajunge în Sinaia pe DN1 cu mașina personală, cu microbuzele firmelor de transport sau cu trenul (de unde aveți transport gratuit până la Complexul Piatra Șoimului în cazul în care vă cazați aici).

Clima

Sinaia are un climat subalpin, cu veri răcoroase (14–16 °C) și ierni nu foarte friguroase pentru o stațiune montană (−3,5 °C). Stratul de zăpadă persistă de la sfârșitul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie.
Toate pârtiile din stațiune sunt deservite de transport pe cablu (teleschi/telescaun), accesibile cu telecabina Sinaia–Cota 1400–Cota 2000.

Relief

Sinaia este străjuită, asemenea unei cetăți, de munții Bucegi, care ating înălțimi impresionante de peste 2400 m. Complexul Piatra Șoimului se află la poalele munților Baiului, care prezintă o culme lungă de peste 30 km și înălțimi de 1700-1900 m.

Hidrografie

Artera hidrografică principală este Izvorul Ialomiței, care oferă unul dintre cele mai atrăgătoare sectoare la Cascada Ialomiței, unde pragul de rocă face trecerea de la circul glaciar la valea glaciară.
Râul Prahova este cel mai important curs de apă care străbate Sinaia, izvoarele căruia se găsesc la Predeal. Între localitățile Busteni si Sinaia, în albia râului Prahova curg mai multe pâraie, unele venind dinspre Bucegi: Valea Cerbului, Valea Albă, Valea Jepilor, Valea Urlătoarea, Valea Babei, Valea Peleşului, Valea Căşăriei, Valea Iancului, Valea Zgarbura, Valea Izvorul Dorului, Valea Larga.

Vegetație

Atât în Sinaia, cât și în împrejurimile sale, există o varietate deosebită a covorului vegetal. Regăsim fagul, bradul și molidul, laricea, păltinul, ulmul de munte, frăsinul, plopul temurător, mesteacănul, jeanpănul și arinul de munte, precum și plantele ierboase ca feriga, fragul trei frați pătați, sunătoare, pelinul, pedicuța ș.a.m.d.

Fauna

Cele mai importante animale sălbatice care se găsesc în împrejurimile Sinăii sunt cerbul, ursul, căprioara, capra neagră, mistrețul, lupul, vulpea și râsul. Păstrăvul se bucură de un mediu propice de viață în apele cristaline din zonă, iar mierla, gaița, pupăza, vulturul pleșuv și cocoșul de munte sunt câteva dintre păsările specifice zonei.

Rezervații naturale

Orașul Sinaia nu contenește să uimească cu monumentele naturale care i-au devenit prieteni de nădejde de-a lungul timpului. Aici puteți vizita:
Rezervația Ariniș – aflată la intrarea în cartierul Cumpătu, aici găsim arinul alb, specie ocrotită prin lege;
Rezervația Bucegi – peisajul morfologic din spațiul Munților Bucegi cuprinde abrupturi impresionante, poduri interfluviale vaste, văi glaciare și numeroase forme de relief fluviatile;
Rezervația Turbăria Lăptici – aflată la poalele Munților Lăptici, această rezervație permite accesul de pe drumul forestier ce însoțește Izvorul Ialomiței către sud;
Rezervația Babele – cele mai interesante forme de relief (Babele, Sfinxul), precum și specii de animale ocrotite (capra neagră, râsul, vulturul pleșuv sur, cocoșul de munte) se regăsesc aici.
(Sursa: http://www.primaria-sinaia.ro/date-geografice/)

Contact

Date de contact

Adresă: Str. Gârbovei Nr. 10C, Sinaia, Prahova
Telefon Recepție Piatra Șoimului: +40 244 310 302 / +40 732 127 737
Telefon Restaurant KUIB : +40 0735 189 107
Fax: +40 244 310 301
www.piatrasoimului.ro
office@piatrasoimului.ro

Date juridice

Piatra Șoimului și Kuib reprezintă mărci aparținând S.C. Mondo Tudor Intermed S.R.L.
Cod Unic de Înregistrare: RO11858485
Număr de Înmatriculare: J29/427/2009
Cont Bancar: RO28BRDE300SV19679623000
Banca: BRD Sinaia