Ce să faci Vara aceasta în Sinaia: Ghid pentru 2019

 

În sfârșit vara și-a dobândit drepturile! Dar ce ne facem atunci când gradele din termometre nu se mai opresc din creștere? Variante există, însă cea mai relaxantă este o escapadă în inima munților! Și unde poți avea parte de cele mai impresionante priveliști și activități dacă nu vara in Sinaia?

Dacă nu te-am convins încă, iată o listă de activități recreative și obiective turistice care cu siguranță îți vor stabili destinația către așa numita „Perla Carpaților”:

Escapade Adventure Park

Este locul ideal în care distracția îi animă atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Parcul dispune de o mulțime de activități outdoor, care mai de care mai interesante, ce îți dezvoltă concentrarea, echilibrul și orientarea: Copacul maimuțelor; Jeep Safari – Self Driving; Paint Ball în pădure; Treasure Hunt; Trasee de cățărare; Tiroliană; Perete escaladă; Traseu militar. Fără doar și poate îți vei pune sângele în mișcare și te vei umple de energie și bună dispoziție!

Parcul este localizat în cartierul Cumpătu din Sinaia, la doar 10 minute de mers pe jos de Hotel Piatra Șoimului! Află mai multe pe site-ul oficial, cu un click chiar aici.

Castelul Peleș

Nu există varianta în care să ajungi în Sinaia și să nu vizitezi Castelul Peleș! Este una dintre principalele atracții turistice a stațiunii și una dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din România! Construit în ce-a de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la inițiativa regelui Carol I, castelul impresionează prin arhitectura neo-renascentistă de inspirație germană și prin patrimoniul artistic: colecții de vitralii, mobilier și arme din secolul al XV-lea. Află tarifele și orele de vizitare pe site-ul oficial al castelului, cu un click aici.

Muzeul Trenulețelor

Este localizat în imediata apropiere a Gării din Sinaia. Muzeul expune o lume în miniatură care reprezintă viața cotidiană a oamenilor. Este locul ideal dacă mergeți în vacanță cu cei mici, cu siguranță vor fi încântați de colecția de minitrenulețe, ceasuri, locomotive vechi și alte obiecte din patrimoniul CFR.

Mănăstirea Sinaia

Este un obiectiv turistic important pentru orașul Sinaia, fiind prima construcție din spațiul stațiunii. Cadrul montan mirific în care este situată te va lăsa fără suflare, construcția în stil brăncovenesc potrivindu-se perfect în acest mediu. Cu toate caracteristicile sale, în acest moment mănăstirea reprezintă un muzeu de artă și spiritualitate autentic.

Drumeții

Dacă vara aceasta ai ca obiectiv explorarea munților Bucegi, Sinaia este locul perfect în care poți lua parte la o mulțime de trasee montane cu diferite grade de dificultate și durate de timp, în funcție de condiția și rezistența fizică.

Dacă preferi o variantă rapidă de a ajunge pe culmile munților, ai la dispoziție telegondola și telecabina, disponibile până la cotele 1400 și 2000. Odată ajuns în vârful paradisului verde, cu siguranță nu-ți vei mai dori să cobori niciodată!

Vara aceasta ai multe de făcut în Sinaia – acum că ai citit ghidul nostru, tot ce îți mai trebuie este puțin curaj și imaginație cât cuprinde!