Ce să faci în Sinaia – Ghid pentru Iarna 2022-2023

Sinaia este una dintre cele mai iubite stațiuni montane de la noi din țară. De la crestele înzăpezite ale munților și până la căldura localnicilor, orașul de la poalele Munților Baiului are câteva ceva pentru fiecare. Chiar dacă este o stațiune-emblemă vizitată des atât de turiștii români, cât și de cei străini, uneori avem nevoie în a prioritiza cele mai tari activități de bifat pentru o minivacanță de succes.

Șoimul v-a pregătit un top cu 5 activități de încercat iarna aceasta în Sinaia, potrivite și pentru pasionații de aventură, și pentru cei care se distrează mai bine în confort.

#5 Descoperă Mănăstirea Sinaia

Ctitorită în 1690, Mănăstirea Sinaia este unul dintre cele mai emblematice lăcașuri de cult de pe Valea Prahovei. A avut de-a lungul timpului chiar rol de apărare și protecție pe drumul comercial din Valea Prahovei și de adăpost pentru nevoiașii din zonă. Rolul de structură de apărare a făcut mănăstirea vulnerabilă, suferind multe distrugeri – dar a rămas în picioare până în ziua de astăzi. Latura spirituală este vibrantă în țara noastră, tocmai de aceea recomandăm vizitarea acestui punct strategic – iar dacă nu te identifici neapărat ca o fire spirituală,

Arhitectura de tip brâncovenesc, pictura originală și istoria bogată fac Mănăstirea Sinaia un obiectiv turistic deosebit de important, ce trebuie neapărat să se afle pe lista ta în 2022-2023.

Distanța față de Hotel Piatra Șoimului este de 20 de minute pe jos sau doar 7 minute dacă vii cu mașina. Află mai multe pe site-ul oficial.

#4 Pornește în expediții montane

Sinaia este punct de pornire către unele dintre cele mai spectaculoase trasee turistice de la noi din țară. Iată doar câteva dintre ele, pe care te încurajăm să le explorezi:

  • Hotel Peștera
  • Poiana Țapului
  • Râșnov
  • Cabana Omu
  • Moroieni

Toate sunt puncte de destinație spre care vei fi martor la peisaje de excepție. Va trebui să fii foarte atent la marcaje și la descrierea fiecărui traseu în parte, precum și să fii complet echipat și pregătit pentru expediția la care te încumeți. Muntele este o sabie cu două tăișuri, care nu duce lipsă de pericole – fie că vorbim despre fauna din zonă sau terenul pe care te aventurezi.

Iată aici informații utile despre fiecare traseu în parte, curtoazie a șoimului.

#3 Explorează Castelul Peleș

Unul dintre cele mai spectaculoase castele din sud-estul Europei, Castelul Peleș impresionează prin grandoarea și eleganța sa și astăzi. Construit ca reședință de vară a regilor României între 1873 și 1914, castfelul se află în prezent în proprietatea Familiei Regale a României și găzduiește Muzeul Național Peleș. Are un caracter unicat și, prin valoarea sa istorică și artistică, a devenit un monument extrem de important în Europa.

Fie că vei explora Holul de Onoare, Biblioteca Regală, Sala Maură sau Apartamentul Imperial, ce a fost amenajat cu ocazia vizitei împăratului Austro-Ungariei în 1906, vei fi uimit de încărcătura istorică a acestui obiectiv turistic fantastic. Nu ai voie să nu vizitezi Castelul Peleș măcar o dată în viață, ne vei mulțumi mai târziu.

Află mai multe despre tarife și programul de vizitare pe site-ul oficial.

#2 Relaxează-te în Parcul Dimitrie Ghica

Loc de recreație înființat în 1881, parcul Dimitrie Ghica este situat între gară și Mănăstirea Sinaia. Pe lângă aleile îngrijite vei găsi atât Cazinoul din Sinaia, cât și busturi ale unor personalități marcante ca Ion Creangă, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Iancu Brezeanu și, desigur, Dimitrie Ghica. Este o destinație numai bună de vizitat de către cei care găsesc împlinirea în activități relaxante.

#1 Schiază pe pârtii premiate internațional

Valea Soarelui, Valea Dorului, Malaxa, Vânturile, Poiana Stânii, Furnica, Popicărie, Vânturiș, Târle, Scândurari, Papagal, Lăptici, toate sunt pârtii numai bune pentru schiat iarna aceasta. Fie că ești amator sau versat în traversarea lor, important este să fii vigilent în orice moment. Recomandarea noastră pentru amatori este să apeleze neapărat la un instructor de schi, care să îi învețe bazele acestui sport și, bineînțeles, să aleagă doar pârtiile pentru începători. Nici cei experimentați nu ar trebui să se lase duși de val și, cel mai important, departe de ceilalți.

Pe acest site vei găsi starea fiecărei pârtii în timp real.

Așa cum ai descoperit cu siguranță, Sinaia este un oraș care oferă activități distractive pentru fiecare dintre noi. Șoimul vă urează distracție plăcută și nu uitați: fiecare expediție se termină cu bine în Hotel Piatra Șoimului sau în KUIB Restaurant, oaze de relaxare pe Valea Prahovei.