Ce faci vara în Sinaia?

 

Vara se apropie cu pași repezi și știi ce înseamnă asta. Jungla urbană devine din ce în ce mai sălbatică și ai nevoie de o cale de scăpare, de o evadare în natură. Noi o numim Sinaia.

Doar că marea întrebare de-abia acum apare la orizont: ce poți face în Sinaia? Destul de multe, așa că o s-o luăm în ordine.

O vizită la Castelul Peleș

Dacă ești în Sinaia și până acum nu ai mai vizitat Castelul Peleș, este obligatoriu să o faci. Unul din cele mai frumoase castele din țara noastră și fosta reședință a regilor României, acesta este unul plin de însemnătate istorică și o căsuță care trebuie neapărat bifată atunci când ai drum prin Sinaia. Acum este transformat în muzeu și pune la dispoziția publicului numeroase săli superbe, precum Holul de Onoare, Biblioteca Regală, Sălile de Arme sau Sala de Teatru. Tarifele încep de la 5 lei pentru elevi/studenți și ajung la 20 de lei pentru adulți pentru un tur de 45 de minute, iar dacă vrei să și fotografiezi, va mai trebui să scoți din buzunar încă 32 de lei.

Relaxare la Cota 2000

Dacă vrei să iei o pauză, nimic nu e mai frumos ca o după-amiază petrecută la Cota 2000. Tot de ce ai nevoie este o pătură și poți să te retragi la umbra unui brad sau, chiar mai bine, să prinzi puțin bronz de munte. Poți folosi telecabina ca să ajungi la Cota 2000, dar noi te sfătuim să încerci o urcare ușoară, odihna de după o să fie cu atât mai dulce!

Incursiune pe Transbucegi

Un drum pe Transbucegi, numit și Drumul Babelor, este remediul perfect pentru ochii care au stat prea mult în fața calculatorului. Deși încă nu este deschis oficial circulației publice, acesta este folosit pentru a a ajunge în apropierea Babelor sau a Sfinxului. Priveliștea este una superbă și merită cel puțin o dată să parcurgi acest drum. Îți recomandăm să ai mare atenție pe porțiunile încă neasfaltate!

Mișcare pe traseu

Dacă drumul te poartă până la Sinaia, e musai să te aventurezi pe un traseu de munte. Dacă e prima oară când faci asta, îți recomandăm un traseu facil: Sinaia – Stâncile Sfânta Ana, cu plecare din Parcul Dimitrie Ghica. Traseul n-ar trebui să fie parcurs în mai mult de 2 ore. Până să ajungi la Schitul Sfânta Ana, vei vedea faimoasele Stânci Sf. Ana și vei avea parte de priveliști fantastice.

Sete de cunoaștere la Muzeul Sinaia

Un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat este Muzeul Sinaia. Acesta este situat în interiorul Castelului Stirbey și vă prezintă într-un mod fascinant istoria orașului, dar și a locuitorilor săi. Clădirea în sine este una spectaculoasă, fiind construită în jurul anului 1874 pentru Alina Stirbey, căsătorită la acea vreme cu generalul Ioan Emanuel Florescu. Dintre sălile care vă vor impresiona cu siguranță menționăm Salonul Aristocratic, Holul Orient Express și Sala Personalităților. Tarifele încep de la 5 lei pentru sinăieni și grupurile care depășesc 10 persoane și ajung la 15 lei.

Popas la Muzeul Trenulețelor

Dacă vă plac trenulețele, ar trebui să știți că există un muzeu special creat pentru voi. Muzeul Trenulețelor se află în Gara din Sinaia și cuprinde o întreagă lume în miniatură. Puteți admira gări, tuneluri, clădiri sau șosele, toate prezentând un simț al detaliului cum rar întâlnești. Expoziția a fost inaugurată în anul 2009 și curpinde și o secțiune LEGO, așa că cei mici ar trebui să fie mai mult decât încântați.

Antrenament în parcul de la Piatra Șoimului

Complexul Piatra Șoimului dispune de un parc dotat cu aparate de fitness în aer liber. Dacă vizita aici are loc după o masă copioasă, înseamnă că puțină mișcare e remediul perfect pentru a combate caloriile. Dacă nu prea ai chef de efort fizic, îți poți antrena mintea cu o carte bună pe una din bănci.

Ne retragem la Kuib

Terasa de la Restaurantul Kuib arată superb în timpul verii și este oaza perfectă de liniște după o zi încărcată. Te poți bucura de o băutură rece în timp ce privești crestele Bucegilor, iar noi îți garantăm că nu vei mai vrea să te ridici de pe scaun.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile la care ai acces când dai o fugă prin Sinaia. Dacă ai în plan să rămâi câteva zile, veștile devin tot mai bune, pentru că avem acum disponibilă oferta 4 zile la munte! Cu numeroase activități planificate, ai nevoie și de un loc în care să poposești atunci când se lasă seara. Fie că preferi o cameră dublă, una dublă de lux sau un apartament, tarifele sunt mai mult decât atractive. Aruncă și tu un ochi și fă-ți planurile: https://www.piatrasoimului.ro/4-zile-la-munte